behzat ç

#440034 - bu entryi ortalama 141 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. Veteran'a sonuna kadar katılıyorum ve ek olarak şunu da farkedebilirsiniz eski sezonları izlerken: sosyal medya kitlelerin dünya görüşünü hem de çok kısa bir sürede kökünden değiştirdi. behzat ç yayınlandığı vakitlerde siyasi görüş farketmeksizin çoğu kişi diziyi benimsemişti çünkü genel olarak dizinin dünya görüşü kitleler tarafından benimsenebiliyordu (ilk iki sezon diyelim, 3. sezon bence absürt derecede değişti dizi). cinsiyetçi, toksik maskülen, ırkçı karakterler karşımıza kötü adam olarak çıktığı zaman "evet, bunlar zaten kötü" diyorduk. şimdi ise insanlar bunları başrolde görmek için can atıyorlar, cinsiyetçilik ve "toxic masculinity" kendi internet dinini yaratmış vaziyette zaten, tüm dünyada, dip dalga duygusal seküler ırkçılar sosyal medyada birbirlerini gazlıyorlar. "yankı odası" kavramı sayesinde tüm ezen çoğunluk grupları kendilerinin ezilen taraf olduklarına ikna olmuş vaziyette intikam yeminleri içiyorlar. gerçekten 10 sene önce böyle bir kitle psikolojisini tahmin bile edemezdik.

    bu dediklerimi anlamak zorsa sadece şu örneği düşünün; 10 sene önce insanlara örnek gösterilen figür; alçakgönüllü, tamahkar, komplekssiz, dürüst ve içten pazarlıklı olmayan insan tipiydi. bugün 20-30 yaş arası herhangi erkek sosyal medya hesabı açtığı anda karşısına düşen içerikler özetle:

    1-nasıl zengin olunur? (ekseriyetle makyevelist propaganda)
    2-zengin olmazsanız nasıl işe yaramaz olduğunuz (böyle bir kompleksiniz varsa kesinlikle sikiniz küçüktür bu arada)
    2-insanları nasıl manüpüle edebilirsiniz? (what?)
    3-yeterince maskülen olmazsanız nasıl sevgilinizi sikerler?
    4-nasıl başkasının sevgilisini sikebilirsiniz?
    5-nasıl her ortamda yönetimi ve ilgiyi ele geçirebilirsiniz? (başka bir "small dick energy" problemi)
    6-neden cihangirdeki 100 kişilik azınlık grupları sizin ve size benzer milyonlarca gencin hayatını tehdit ediyor?

    yani size kompleksli, manüpülatif bir narsist olmanın yollarını anlatıyorlar. bir de bunun inanılmaz bağımlılık yapıcı bir kaynaktan sürekli milyonlarca genç erkeğin zihnine aktığını hatırlayın. resmen psikolojik problemli bir genç erkek ordusu yetişiyor.

    not: bu arada -biraz da konudan bağımsız olarak- sağlıklı bir maskülenliğin büyük taraftarıyımdır, ama şundan emin olun bunu sosyal medyadan öğrenemezsiniz, çünkü sağlıklı bir erkeksilik sosyal medyada ilgi görmeyecek kadar basit bir şeydir; insanlarla nezaket üzerine ilişkiler kurup toplumun aktif ve nazik bir üyesi olmak, spor salonunda ağırlık basıp -komplekslerini tatmin için- girdiği ortamda üstünlük kurmaya çalışmaktan daha erkeksidir emin olun. Bu tarz bir bilgelik içinde sosyal medyadaki yapay erkekleri değil, babalarınızı, dedelerinizi örnek alsanız yeter.

    +abra yutpa

    8/7/2024 15:42 ~ 08/07/2024 15:45
        heart_plus : 5 stat_minus_2 : 1 
    #440034