fuat'ı severim, eksileri olarak çok şey de yazabilirim. sagopa kompleksi saygınlığını azaltıyor, bir dönem üretkenlik konusunda sorunlar yaşadı, tuhaf programlara katıldı vs.
hepimiz gogol'un palto'sundan çıktık demişti dostoyevski. burada çoğul kullanarak içinde bulunan isimler ise; çehov, turgenyev, gorki, tolstoy... gogol, palto romanında yarattığı karakterlerle ilk defa gerçekliği çırılçıpılak sunmuştur. bu ufuk açıcı roman, döneminde gerçek anlamda deprem yaşattı ancak beraberinde yukarıdaki yazarların ölümsüz eserleri meydana geldi. palto romanı olmasa suç ve ceza diye bir kitap yüzde 99.9999999 hiç olmayacaktı. o kırılmayı o geçreklik kapısını açan kişi gogol'du. gogol büyük bir yazar olmasına rağmen dostoyevski ya da tolstoy kadar hiç yükseklerde tutulmamıştır.
türkçe rap'in paltosu ise hassickdir albümleridir. bir pesimistin gözyaşları da rapstar da fuat'ın cebinden çıktı. fuat ilk defa derli toplu ve gerçekten türkçe rap yapılabileceğini gösterdi. eğer olmasaydı türkçe rap, cartel furyası ile doğrudan hem milliyetçi-ırkçı hem de arabesk çizgiden uzun bir süre çıkamayacaktı. omurga albümü olmasaydı evet, fuat epey geride kaldı diyebilirdim ancak dönüşü de güzel oldu. bazı dinleyiciler için geridedir gerçekten dinlerken zevk almıyordur bu da doğrudur. herkes herkesi sevecek diye bir şey yok sonuçta ya da şu ismi beğenmiyorsun rap'ten anlamıyorsun demek de saçmalık olur. muhtemelen hayatım boyunca en çok 1-sago 2-fuat 3-ceza dinlemişimdir. şimdi bu durum ceza şöyledir böyledir demeyi gerektirmez.