türkiyedeki rapçilerin global karşılıkları

#297280 - bu entryi ortalama 85 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. patron-drake

    ikisinin de müziklerinin kalitesiyle ters orantılı büyük egoları vardır.
    ikisi de r&b ve trap karışımı bir müzik icra ediyor. ikisi de işe rap olarak başlayıp yıllar geçtikçe daha pop'umsu işler üretmeye başlamışlardır.
    ikisi de kendi plak şirketlerinin sahibi ve kendi kurdukları şirketlere wackleri doldurup öyle müzik icra etmektedirler (partynextdoor reis istisna tabi)

    bu wackler de genellikle patronları gibi rapten uzak müzikler icra ederler. ovo'daki sanatçılar (drake'in plak şirketi) trapsoul altyapılara aşk para seks şöhret gibi konuları melodik şekilde işlerken, pmc'deki arkadaşlar da bunun daha duygusal, daha melankolik, daha arabesk tınılar içeren versiyonunu yapmaktadırlar. hatta oradaki bu müziğin Türkiye'deki karşılığına da bu diyebiliriz.

    drake'in yurt dışındaki kitlesi "lightskin" olarak adlandırılan siyah gençlerden oluşmaktadır. böyle adlandırılmalarının sebebi bazılarının gerçekten melez olması, ve "gerçek siyah müziği" olarak geçen underground rap ve gangsta rap'e ilgi duymamalarıdır. tiktokta ağız yüz büker, lana del rey falan dinler bu lightskin dediğimiz elemanlar seviyeyi düşünün yani.

    patron'un da şu anki kitlesi aynı şekilde 13-22 yaş aralığındaki gençler ve rap dinliyorum deyip raple gram alakası olmayan işleri dinleyen ve aynı şekilde tiktokta ağız yüz büken tipler. ve bu kitle de doğal olarak bizim underground rapimize ilgi duymuyor (saian fak yea). zaten milyonluk kitle içinde sayısı 30k bile olmayan kemik kitleyi dikkate bile alamazsınız.

    anonim

    9/12/2020 19:07 ~ 09/12/2020 19:09
        heart_plus : 5 stat_minus_2 : 0