olabilir

#175280 - bu entryi ortalama 89 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. @25 arabesk müziğin 80'lerde geldiği yorumu doğru değil. arabesk müzik gelişimini 60'ların sonunda tamamlamış; 80'li yıllarda ise arabesk ile pop müziğin kaynaşması söz konusu olmuş. müzikal anlamda konuşursak 80'ler diyemeyiz; 80'li yılları daha çok sosyokültürel bağlamda zikredebiliriz. konunun ayrıntıları için bakılabilecek makale ve kitaplar mevcut:

    kitap: nazife güngör - arabesk / sosyolkültürel açıdan arabesk müzik, meral özbek - popüler kültür ve orhan gencebay arabeski

    makale: güven adıgüzel - çok türkiyeli bir analoji: popun "arabesk" ruhu

    not: makale "arabesk" mevzusunu daha çok kültürel açıdan ele almış ve şöyle bir uç tespitte bulunmuş: "yıldız tilbe, duman, gripin, rober hatemo, hayko cepkin, sagopa kajmer, emre aydın, kıraç, zakkum, seksendört gibi birçok isim ve grup çok net olarak, safi arabesk icra ediyorlar." (tabii ki katılmıyorum. sagopa'ya arabesk icra ediyor diyor yahu :-) zamanında fuat da demişti de sagopa'cılar içlerinden "ya bi' yürü git işine" demişlerdi :-) )

    şarkıya gelirsek; arabesk tınılı bir şarkı olduğu muhakkak. kendi kitlesini oluşturmuş bir isim olduğu için de fazla dinlenmiş. zaten ülkemizde arabesk rap de rapten çok dinleniyordu. yener çevik ve ahiyan örnekleri başarılı rapler ise de "arabesk rap" denince akla ilk gelen tür rap olmaktan uzak kalıyor. bu arkadaşın icra ettiği tür tabii ki yener ve ahiyan'ınkine yakın bir tarzda değil. mevzu ve flow tekniği vs. itibarıyla da diğer arabesk rap'lerin seviyesine düşmüyor. ortada bir yerlerde.

    yorumlayan adam

    16/6/2019 20:10 ~ 16/06/2019 20:20
        heart_plus : 2 stat_minus_2 : 0