karakter ve sanat

#141009 - bu entryi ortalama 100 saniyede okuyabilirsiniz.
  1. Bu konu çok gri bir alan, her husus istisna olduğu için ortada bir kaide yok.

    İki örnek verelim. Anket yapılsa sözlüğün %90ı sagopanın kişiliğini beğenmez, karakteri kendine ters gelir. Fakat sözlükte bpg başlığına baktığımızda millet faça çekiyor "ya bu nasıl güzel bir albüm" diye. O kitleye ben de dahilim bu arada. Buradaki mesele, sagopa sevilmeyen yönlerinin tam tersi kısımları görülecek şekilde bir albüm yaptı, herkes o albüme vuruldu.

    İkinci örneğimiz de elleran elvis. Düzgün biri olsa aslında kafiye tekniği biliyor, altyapı seçimleri sıradışı ve yaratıcı. Hakeza dinamik bir vokali de var, rap söylemeye uygun. Fakat halihazırda kötü olan karakterinin çoğunlukla kötü yanlarını müziğiyle dışa vurduğu, entelektüel birikimi olmadığı, kötü alışkanlıklarını özendirecek biçimde anlattığı için karakteri o kadar kötü değilse bile (varsayalım ki o kadar da kötü değil) müziği bu durumu katmerliyor ve bilinçli kitle tarafından hepten dışlanıyor.

    Ha bir de alternatif örnek verelim. Komutana sniper neresinden yo'da bi başlık açmıştı burada da var, o başlıkta önder şahinin rapi çok iyi olmasa da abiliği ve karakterinin camia tarafından sevildiğini belirtmişti. Sırf karakteristik özellikleri yüzünden çok iyi olmayan müziği de övülüyor zaman zaman, yani karakteri yine sanatını etkiliyor.

    İnsan çok değişken olduğu için parametreleri ummadık konuları bile etkiliyor. Sanat da bunlardan biri. O yüzden bu alan maalesef tartışılamayacak kadar öznel.

    Son olarak karakterin sanat dışında etkilerine dair bir soru da sorayım. 1. Dünya savaşı sonrası hitler sayesinde yeniden sanayi devrimini yaşayan Almanya o kalkınma planları ve o sevilmeyen lider sayesinde hala yıkılmaz bir güç. Peki biz bu konuyu nasıl yorumlayacağız?

    psycho deaf

    19/9/2018 18:33
        heart_plus : 1 stat_minus_2 : 0